Budete potřebovat:
- 250 g polohrubé mouky
- 150 g škvarků
- 1 vejce
- 15 g kvasnic
- 50 ml mléka
- sůl
Postup:
- Mléko malinko ohřejeme.
- Přidáme kvasnice a necháme vzejít kvásek.
- Škvarky nameleme na jemno.
- Přidáme mouku, vejce a osolíme (případně dle chuti opepříme).
- Přidáme kvásek a vypracujeme těsto.
- Můžeme použít hned.
- Vyválíme placku a vykrajujeme tyčinky nebo i jiné tvary.
- Plech vyložíme pečícím papírem a poklademe tyčinkami.
- Potřeme je vyšlehaným vejcem.
- Lze ještě posypat kmínem nebo hrubou solí.
- Pečeme asi 20 minut na 180° C.
Hanka,
OdpovědětVymazattyčinky vyzerajú výborne, asi ich vyskúšam :-)
Prajem pekné dni,
A.
Za vyzkoušení to stojí. Měj se, Adi ☺
VymazatManžel právě vyškvařil sádlo a máme i pěkné škvarky.Tak to určitě vyzkouším,za chvíli bude Josefa a tak bych je mohla překvapit něčím dobrým k pivu.
OdpovědětVymazatDíky za recept.
Přeji hezký večer
Tak vidíš, suroviny máš a motivaci také. Recept se může hůodit. ☺
VymazatTo nevypadá na složitý recept. Bohužel škvarky nemusím, takže tohle není nic pro mě :D
OdpovědětVymazatJasně, ale možná by to chtnalo někomu jinému. ☺
VymazatKdyž ne škvarky, tak možná nivu - také obsahuje tuk. ☺
VymazatVýborný nápad, díky. ☺
VymazatDnes jsem zkusila z těsta doplněného namísto škvarků nivou - vykrájela jsem tvary pomocí tvořítek, namísto celého vejce jsem dala pouze žloutek. A výsledek, vynikající crecry, do těsta jsem pro jistotu přidala 1dcl oleje - napůl se sádlem - křehčí. Cukr jsem ani nepotřebovala,droždí sušené. Před pečení potřela bílkem a po upečení rozpuštěným máslem - vynikající. ☺
OdpovědětVymazatTo může být dobrota. Chce to vyzkoušet a zjistit, které tyčinky budou lepší. Ty klasické z listového těsta, a nebo tyto škvarkové.
OdpovědětVymazatTohle bych mohla zvládnout :-)
OdpovědětVymazat