K poslechu i četbě

středa 4. května 2022

Kynuté plněné trojúhelníčky na sladko nebo na slano

 

I když je příprava kynutých koláčů trochu složitější, jejich chuť vždy stojí za každou minutu strávenou v kuchyni.  Ale čemu dáváte přednost – sladkým nebo slaným pochoutkám? Vyzkoušejte  chutné slané plněné kynuté trojúhelníčky!

Plněné kynuté trojúhelníčky

12 komentářů:

  1. Kynuté těsto není můj kamarád, ale ty slané trojúhelníčky bych si dala.Musí to být dobrota 😊👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, možná se v kynutém těstě trochu podceňuješ, já jsem to léta měla také tak. Není to tak těžké, jak se "zdá" a kynutý koláč je o třídu lepší než ty na prášku. Zkus někdy kynuté... ☺

      Vymazat
  2. Hani,to je úžasný recept.Baví mě zkoušet nové věci a tak si rovnou ukládám.Na víkend přijede sestra a tak se to bude hodit.
    Díky a měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, Jituško, že Tě tento slaný koláč nadchl. Přeji Ti, aby se povedl a všem chutnal. ☺
      Děkuji a také se měj hezky.

      Vymazat
  3. Nakrmit a neoddělovat, výborné řešení,určitě vyzkouším Hanko. S kynutym těstem kamaradim.

    OdpovědětVymazat
  4. Hani, už jsem takové pečivo pekla, jen bylo plnění trochu skromněji - česnekovým máslem a sýrem. Tohle vyšší level!
    Děkuji za inspiraci a přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, určitě i Tvoje "skromnější" náplň byla výborná, o tom nepochybuji. Myslím, že tady je možné náplně upravovat i podle toho, co máme rádi nebo co právě máme v ledničce. O tu inspiraci právě jde.
      Děkuji a přeji příjemný májový večer, u nás pořádně zkrápěný májovým "deštíkem". ☺

      Vymazat
  5. tetkapernikarka.cz05.05.22 10:30

    Hani, to vypadá dobře, díky za inspiraci, určitě vyzkouším obě varianty :-) Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, tohle téma je akorát pro Tebe, možná to ještě nějak vylepšíš nebo upravíš.
      Děkuji a přeji příjemné májové dny. ☺

      Vymazat
  6. Obojí vypadá luxusně a já můžu obě varianty, záleží na tom o co si chuť řekne. Vlastnili jsme po revoluci malou řemeslnou pekárnu v Mikulovicích. Celkem jich bylo na jesenicku čtrnáct. Není už ani jedna. Poslední Selská pekárna skončili k 31. říjnu. Tomu se říkalo malá privatizace. Jenže ony skončily i velké průmyslové pekárny. Postupně Bruntál, Skřívánčí dvůr Šumperk a nakonec i ta naše jesenická.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle pečení je vyzkoušené a výborné. Ovšem to, co popisuješ, je smutná praxe, která bohužel, není jen v pekárenství. Vedu tady "Příběhy slavných značek", většinou jsou naše a už tvorba mnohých textů moc radosti nepřináší. Jsou i takové, které přežily, jako třeba rýmařovská Hedva, ale kdoví... často tu ukazuji jen chátrající objekty nebo zbořeniska.

      Vymazat