Vítejte na mém blogu, přeji příjemnou pohodu a úspěšný den :-)

středa 4. května 2022

Kynuté plněné trojúhelníčky na sladko nebo na slano

 

I když je příprava kynutých koláčů trochu složitější, jejich chuť vždy stojí za každou minutu strávenou v kuchyni.  Ale čemu dáváte přednost – sladkým nebo slaným pochoutkám? Vyzkoušejte  chutné slané plněné kynuté trojúhelníčky!

Plněné kynuté trojúhelníčky

12 komentářů:

  1. Kynuté těsto není můj kamarád, ale ty slané trojúhelníčky bych si dala.Musí to být dobrota 😊👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, možná se v kynutém těstě trochu podceňuješ, já jsem to léta měla také tak. Není to tak těžké, jak se "zdá" a kynutý koláč je o třídu lepší než ty na prášku. Zkus někdy kynuté... ☺

      Vymazat
  2. Hani,to je úžasný recept.Baví mě zkoušet nové věci a tak si rovnou ukládám.Na víkend přijede sestra a tak se to bude hodit.
    Díky a měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, Jituško, že Tě tento slaný koláč nadchl. Přeji Ti, aby se povedl a všem chutnal. ☺
      Děkuji a také se měj hezky.

      Vymazat
  3. Nakrmit a neoddělovat, výborné řešení,určitě vyzkouším Hanko. S kynutym těstem kamaradim.

    OdpovědětVymazat
  4. Hani, už jsem takové pečivo pekla, jen bylo plnění trochu skromněji - česnekovým máslem a sýrem. Tohle vyšší level!
    Děkuji za inspiraci a přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, určitě i Tvoje "skromnější" náplň byla výborná, o tom nepochybuji. Myslím, že tady je možné náplně upravovat i podle toho, co máme rádi nebo co právě máme v ledničce. O tu inspiraci právě jde.
      Děkuji a přeji příjemný májový večer, u nás pořádně zkrápěný májovým "deštíkem". ☺

      Vymazat
  5. tetkapernikarka.cz05.05.22 10:30

    Hani, to vypadá dobře, díky za inspiraci, určitě vyzkouším obě varianty :-) Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, tohle téma je akorát pro Tebe, možná to ještě nějak vylepšíš nebo upravíš.
      Děkuji a přeji příjemné májové dny. ☺

      Vymazat
  6. Obojí vypadá luxusně a já můžu obě varianty, záleží na tom o co si chuť řekne. Vlastnili jsme po revoluci malou řemeslnou pekárnu v Mikulovicích. Celkem jich bylo na jesenicku čtrnáct. Není už ani jedna. Poslední Selská pekárna skončili k 31. říjnu. Tomu se říkalo malá privatizace. Jenže ony skončily i velké průmyslové pekárny. Postupně Bruntál, Skřívánčí dvůr Šumperk a nakonec i ta naše jesenická.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle pečení je vyzkoušené a výborné. Ovšem to, co popisuješ, je smutná praxe, která bohužel, není jen v pekárenství. Vedu tady "Příběhy slavných značek", většinou jsou naše a už tvorba mnohých textů moc radosti nepřináší. Jsou i takové, které přežily, jako třeba rýmařovská Hedva, ale kdoví... často tu ukazuji jen chátrající objekty nebo zbořeniska.

      Vymazat

Toulky českou minulostí

Na komentované prohlídce "Po stopách Camilla Sitteho"

Na začátek se zeptám: Znáte jméno nějakého architekta vašeho města? Slyšeli jste jméno Camillo Sitte? A byli jste někdy na komentované prohl...