Jde o bezmasou pochoutku, takže asi něco pro ženy. Jednou z ingrediencí, kterou budeme potřebovat, je pohanka. Máte ji rádi? Neobsahuje vůbec žádný lepek a naopak má v sobě spoustu živin. Pohanka je důležitým zdrojem zinku, mědi, selenu a manganu.
Co budete potřebovat?
- 150 g pohanky
- 150 g ječných krup
- 100 g červených fazolí
- cibuli
- 5 stroužků česneku
- sójovou omáčku
- olej
- majoránku
- sůl a pepř
Postup:
- Fazole namočíme přes noc, kroupy a pohanku ráno.
- Poté každou z těchto surovin zvlášť uvaříme.
- Následně si osmahneme najemno nakrájenou cibuli a dáme ji do zapékací mísy.
- Přidáme k ní uvařené fazole, kroupy a pohanku.
- Fazole rozmačkáme. Směs pak promícháme a přidáme k ní česnek, majoránku, aspoň pět lžic oleje a také sójovou omáčku, sůl a pepř podle chuti.
- Následně pečeme asi tři čtvrtě hodiny na 220° C.
Tip: Prejt z pohanky je výborný se zelím!
zdroj: zlin.rozhlas.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat