Sýrová roláda může být také velmi dobrou večeří nebo spolu s křupavým pečivem lákavým a dobrým pohoštěním. Může být také součástí obložené mísy.
- 250 g tvrdého sýra
- 100 g dušené šunky
- 2 sterilované okurky
- 1 sterilovaná červená paprika
- 2 natvrdo uvařená vejce
- Na salámovou pěnu: 50 g másla
- 50 g měkkého taveného sýra
- 50 g trvanlivého salámu
Tvrdý sýr nahřejeme v troubě, až změkne. Položíme ho na potravinářskou fólii nebo pergamenový papír a tence ho rozválíme nebo vytáhneme jako těsto na závin do tvaru obdélníku. Můžeme použít plátkový sýr:
Povrch potřeme salámovou pěnou, na ni rozprostřeme plátky šunky. Na širší okraj plátu klademe po celé délce na proužky nakrájené okurky a sterilovanou papriku a na čtvrtiny nakrájená vejce. Roládu pevně stočíme, zabalíme do potravinářské folie a v chladu necháme ztuhnout. Před podáváním ji krájíme na 1 cm široké řezy.
Je to taková retro dobrota, před lety bez ní nemohla být žádná oslava. Občas ji udělám a všichni si pochutnají!
OdpovědětVymazatHani, měj pohodový den. Helena
Věřím, že tohle lidem chutná. A vypadá to "líp" než třeba jednohubky, nebo prostě je další druh navíc.
VymazatDěkuji a přeji sobotu s lepším počasím, než je to u nás. ☺
Roládu také občas dělám,většinou při nějakých oslavách.Jak píše Helenka,je to takové retro,kdysi hodně frčela.
OdpovědětVymazatHani,nejde mi přihlásit na blog,snad mě poznáš.
Měj hezký víkend
Jitka St.
Jituš, to víš, že jsem Tě poznala. Roláda je starý recept, ale připomenout určitě neškodí.
VymazatS tím přihlášením na blog to mám někdy podobné, připadá mi, že na tomto blogu začínají problémy, jak to bylo kdysi na blogu.cz, např. komentáře ve spamu, nejde se přihlásit ...
Děkuji a pěkný víkend přeji i u vás. ☺
Ach, kde sú tie časy, keď sme na každý sviatok robili takúto roládu! A veru bola výborná, mala by som receptík oprášiť :-)
OdpovědětVymazatpáááá
Danka, tak třeba se "tie časy" zase aspoň trochu vrátí díky této roládě! Moc Ti to přeji ☺
OdpovědětVymazatHani,roládu sýrovou jsem ještě nezkusila,bylo by potřeba to napravit.
OdpovědětVymazatMarti, jsi šikovná kuchařka a pokud budeš mít možnost a chuť to zkusit, mohu jen doporučit. Ať to naplníš různou náplní, určitě vás nezklame a je to změna.
Vymazat