V předvánočním období většinou "oprašujeme" staré osvědčené recepty, které patří mezi rodinné "poklady". Někdy se dědí po babičkách a maminkách, ale je fakt, že jsme ovlivněni okolním světem a nějakými trendy. Každý rok se ze všech časopisů a internetových stránek vynoří spousty receptů a každý tvrdí, jak to je úžasné a "nejlepší". To prostě "musíte" vyzkoušet 😍. Ony ty Vánoce už nejsou takové, jak kdysi bývaly, z různých důvodů se i tradice rozvolňují. Nevím jak v jiných domácnostech, ale přítel někdy sám vybere recept, pak vytiskne se slovy "tohle bychom mohli udělat". Při pečení pomáhá, možná to znáte. A tak jsme se dostali k tomuto mokka cukroví. Osvědčený recept známého kulináře p. Petra Stupky jsme využili jako milovníci kávy. Pokud máte jinou vykrajovačku, nevadí.
Tetkapernikarka
OdpovědětVymazatJá už mám oválky podle tohoto receptu upečene, Hani😊 diky za recept. Polovinu už i polevou nazdobené, pak už jen slepit krémem. Ten bude nejspíš jiný, ale ten nad pátou znám a je moc dobrý.
Preji pěkný advent😊🍀🎄 Alena
Ali, no Ty jsi jednička! Tyto oválky jsme si doma oblíbili a krémem se mohou naplnit i jiným. Já ten kávový udělám, je u nás oblíbený.
VymazatDěkuji a také přeji hezký zbytek adventu. 🍀🎄
Určitě výborný krém, letošní pečení mě minulo. Bude se hodit během roku
OdpovědětVymazatMarti, zdraví je na prvním místě, až budeš OK, možná něco doma upečeš.
VymazatPřeji příjemný závěr lázeňského pobytu. 🍀🎄
Hani, pečené mám hotové, teď už jen oblíbené nepečené druhy. Syrová vejce taky nepoužívám...
OdpovědětVymazatMěj pohodový den. Helena
Helenko, je mi jasné, že cukroví děláš v předstihu, já nemusím. Docela mě překvapuje, že se v receptech stále dávají syrová vejce do krému apod., po neblahých zkušenostech. Dříve to bylo běžné a maminka dělala domácí majonézu do salátu a tam se šlehaly žloutky s olejem.
VymazatPřeji příjemný předvánoční víkend. 🍀🎄