Vítejte na mém blogu, přeji příjemnou pohodu a úspěšný den :-)

neděle 3. října 2021

Foto výzva: 1. Cestovatelské loučení s létem

Zapojila jsem se do výzvy Járy D., kde chci spíše cestovatelskou formou dát létu "Ahoj". Dnes jsme se vrátili z dovolené, týden jsme byli pryč a dělám to narychlo. Na přelomu srpna a září jsme strávili příjemný týden v Hostýnských vrších v penzionu Brusenka.
 
 
 
Je to pěkné a klidné místo, přímo balzám na nervy.
 
 

Celý týden jsme podnikali výlety do okolí. První byla návštěva nedaleké Bystřice pod Hostýnem, kde jsem nafotila jejich květinovou výzdobu na náměstí:

Do Holešova na zámek jsme přijeli těsně po dožínkách, které tam proběhly o víkendu a na zámku byl tento dožínkový věnec. Dožínky jsou pěkným zvykem a tradičním loučením s létem.



Úrodná Haná.


Na sklonku léta jsme navštívili i Hanou - zámek Náměšť na Hané a Muzeum kočárů v Čechách pod Kosířem: 

 

Být v Hostýnských vrších, z obce vidět sv. Hostýn - to přímo vybízí k návštěvě. Bude o tom zvláštní článek na blogu, nyní jen upoutávka: 

Tady sedíme u oběda na Hostýně a koukáme na Hostýnské vrchy a na krajinu pod Hostýnem: 


Velkým cestovatelským zážitkem je Kroměříž, na snímku je Velké náměstí, bohužel ta krásná kašna se opravuje (podobně jako zámek) a je v lešení. 
 
Navštívili jsme obě zahrady v Kroměříži - Podzámeckou i Květnou. Byl krásný, pořád letní den, takže to loučení s létem vyšlo na 1*. 


Takže "Ahoj, léto" a příští rok přijď zas! 😎
 
 

14 komentářů:

  1. Hani, moc krásné fotografie jsi pořídila z vaší úžasné dovolené. Cestováním ses nádherně rozloučila s létem a zároveň ses perfektně zapojila do foto - výzvy. Bylo to trochu proto, abychom se tu při dalších podzimních dnech sešli a potěšili se nádhernými příspěvky přátel fotografování, cestování a i zajímavého čtení. Mám velikou radost, že ses výzvy zúčastnila a moc Ti děkuji za nádherné fotografie rozkvetlých zahrad i výhledů na místa, kam se já už asi nepodívám, protože je to pro nás moc daleko. Splnila jsi výzvu na jedničku a těším se, pokud se zúčastníš i další části nazvané "Květy podzimu". Přeji Ti krásný zbytek neděle a příjemný vstup do dalšího podzimního týdne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti, Jaruško, děkuji za pochvalu. Mám radost, že jsem to stihla. Tohle jsou fotky z té první dovolené, po dnešním návratu ještě nemám stažené fotky, z těch pak vyberu něco do dalšího kola. Dnes jsem to dělala na poslední chvíli a protože fotek z dovolené mám asi tři tisíce, tak se dá vybrat. Věřím, že ta místa jsou pro vás daleko, tak jako váš region je vzdálený pro nás. Ale všude je krásně, postupně budu vkládat na blog místa, která jsme navštívili a vyberu k tomu fotky.
      Děkuji Ti za pochvalná slova a také přeji úspěšný nový týden. ☺

      Vymazat
  2. Hanko,moc pěkné a trefné rozloučení s létem. Splnilo účel k poznávání míst kam se mnozi pro větší vzdálenosti nedostanou. Jiní tam třeba byli dříve a nyní díky této výzvy si oživí vzpomínky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Marti, letos jsme záměrně moc daleko nejeli a přesto jsme spokojeni. Myslím, že člověk by měl poznávat i to, co není daleko a prostřednictvím blogu můžeme dávat tipy jiným, kteří jsou ze vzdálených míst.

      Vymazat
  3. Hani, hezké fotečky k letnímu rozloučení. Těším se na další. Pěkné podzimní dny přeje Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti, Leni, za pochvalu. Někdy se dají pořídit pěkné fotky i na místech, kde by to člověk nečekal. Také Ti přeji příjemné podzimní dny. ☺

      Vymazat
  4. Kouzelné loučení, Haničko! Krásná místa si projela.
    Měj pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, v obou případech jsme si zvolili krásná místa a nebyli jsme příliš daleko.
      Přeji úspěšný den. ☺

      Vymazat
  5. Hani, krásné rozloučení s létem. Hostýnské vrchy jsou krásné a připomněla jsi mi naši dovolenou. Už je to přes 20 let, kdy jsme tam byli.
    Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, děkuji za návštěvu blogu. Já jsem v Hostýnkách byla poprvé a třeba tam někdy zase zajedeme. Jsem ráda, že se fotky líbí.
      Přeji příjemný nový týden. ☺

      Vymazat
  6. Hani,rozloučila jsi se s létem nádhernými fotkami za dovolené.
    Měj hezký začátek týdne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituš, děkuji za pochvalu fotek, Ty fotíš hodně, tak se v tom vyznáš.
      Také přeji dobrý start do nového týdne. ☺

      Vymazat
  7. Hani, moc pěkné rozloučení. Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za návštěvu a také za pochvalu ☺. Také přeji co nejlepší středu.

      Vymazat

Toulky českou minulostí

Toulky českou minulostí: 168. schůzka: Třetí vláda Václava IV.

  Z minulého dílu: Českého krále Václava máme zase na svobodě, a zdá se, že během svého druhého věznění měl přece jenom možnost přemýšlet, ...