Vítejte na mém blogu, přeji příjemnou pohodu a úspěšný den :-)

neděle 14. listopadu 2021

Nedělní přehlídka obrazů a kreseb

 

Příspěvek navazuje na výstavu na zámku v Holešově. 

Malířské plátno, stojan a barvy... A ještě něco? Určitě talent, výtvarný vkus a také chuť do práce, v tomto případě tvoření. Možná i odborné vedení. Je dobře, že člověk může občas vidět i výstavu prací neznámých umělců. I když, kdoví... Vybrala jsem z těch mnoha vystavených tuto nabídku:

Blanka Ševelová: Hortenzie, Gladioly, Letní záhon, Ze zámeckého parku v Holešově

Jiří Hrbáč (Louis Armstrong), David Grygárek, Zuzana Bílá 

Dole Marcel Halcin st.: Zátiší od Katky, Vlevo od bufetu, Alej u Malé Versailles, Ateliér u "Doris Windlin" 




Michaela Šťastná: Královna Máje, Oslava jara
Lucie Kopčová: Vzpomínka, Kouzlo radosti, Splynutí




Pohled ze zámeckého okna na hlavní holešovský kostel na náměstí.

Milan Volf: Ptáci a dole Ďáblovo oko - to je poutavý obraz.



 
Zaujaly mě obrazy Ing. arch. Radmily Vraníkové, PhD. 
 Ing. arch. Radmila Vraníková Narozena 1956 v Kroměříži. Studium v roce 1975-81 na VUT FA v Brně. Od r. 2012 architektka města Kroměříž.
Její Odpolední klídek, Zámecké okno - Tovačov, Mlýnská brána Kroměříž nebo Zámecká věž Tovačov

Eva Navrátilová: Veselá krajina
Vladimíra Hlavinková

Závěrečné ohlédnutí za výstavou - jeden ze sálů.

14 komentářů:

  1. Hani,prošla jsem se výstavou, určitě bych si vybrala ten nej,ale bylo by to těžké. Ceník si takových talentů. V Centru volnočasových aktivit máme různé kroužky, také malování. Už jsem to jednou psala,19.11. bude den otevřených dveří k 10. výročí CVA tam se nejedno oko potěší z výtvorů laiků,dvě kolegyně chodí také do výtvarného kroužku,tak jsem zvědavá na jejich nová díla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, na této výstavě jsme byli náhodou. Měli jsme vstupenku na zámek a po prohlídce říká paní průvodkyně - můžete jít ještě na výstavu, je to v ceně vstupenky. Myslím, že většina lidí tam už nejde, ale já jsem byla ráda a je to škoda.
      Ta vaše výstava bude jistě moc pěkná. Těch kroužků máte asi více. ☺

      Vymazat
  2. Hani, to byla pěkná výstava. Určitě by si každý vybral podle svého. Děkuji za nahlédnutí.
    Měj se moc hezky. Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se ti můj příspěvek líbí.
      Měj se, Ivo, moc pěkně a úspěšný start do nového týdne. ☺

      Vymazat
  3. Hani,krásná výstava.Já chodím hodně ráda na výstavy hlavně malířů Českého ráje,mám už i své oblíbené.Nejraději jsem,když poznám,co na obraze je.Ale líbí se mi i jiný způsob.Manžel mé bývalé kolegyně z práce je malíř a má často výstavy a mám od něj tři obrazy.Vždy,když jdu na návštěvu dostanu i nějakou reprodukci.
    Měj hezký nedělní večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituš, v tom Holešově toho bylo hodně a hlavně na jednom místě. A to ještě nebylo všechno, ale pak jsme už měli hlad a šli na pozdní oběd. To máš dobré s těmi obrazy, my jsme měli kolegyni, její otec byl akad. malíř, tak pár lidem, co měli výročí, prodal obraz.
      Děkuji a ať je nový týden výborný. ☺

      Vymazat
  4. Hani to je moc hezká výstava. My jsme se posledně stavovali na výstavě v galerii v obchodním domě v
    bývalém pivovaru v Děčíně. Je tam v přízemí galerie a vždycky tam nějaká výstava je. Už tam byly obrazy mnoha autorů z Čech, také výstava panenek, hraček i fotografií. Jen teď se tam nedostaneme. Snad až pomine tato děsná covidová doba. Měj se moc hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, všimla jsem si, že do Děčína jezdíte celkem často a určitě rádi. Nikdy jsem tam nebyla, je to od nás dost z ruky. Myslím, že i tím, že je to blízko do Německa, bude tam dost možností a pro výstavy dost šance mít hodně návštěvníků. Teď je zase pro akce nevhodná doba, musíme to nějak vydržet.
      Děkuji a přeji dobrý start do nového týdne. ☺

      Vymazat
  5. Hani, zdravím. Ráda jsem si prošla s Tebou výstavu. Děda mé známé byl malíř, ráda jsem k němu chodila do ateliéru, podívat se na nové obrazy. Jeden menší s motivem růží mě daroval na památku, visí nám v obýváku. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, to je dobrá možnost se do ateliéru podívat. Já jsem tam nikdy nebyla. Připomíná mi to kamarádku, ona má také obraz s růžemi v obýváku, ale koupili to na nějaké výstavě.
      Děkuji a přeji pěkné pondělí. ☺

      Vymazat
  6. Haničko, děkuji - moc ráda jsem si výstavu prošla. Mám k výtvarnému umění celkem blízko, ráda se podívám na díla mistrů stejně jako nadšenců.
    Přeji pohodový den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, s tím vztahem k výtvarnému umění jsem na tom podobně. Proto jsem byla třikrát ve Veletržním paláci, kde sídlí Národní galerie a jsou tam díla nejen našich malířů, ale třeba i Picasso nebo sochař Rodin... Letos v Kroměříži, tam je zase jejich rodák Svolinský...
      Děkuji a přeji úspěšný den. ☺

      Vymazat
  7. Hani s Holešovem jsi mi udělala velkou radost. Je to totiž kouzelné město mého dětství s kouzelnou tetičkou Aničkou v domě č.p.4 na náměstí. Teta byla moje kmotra a my jsme k ní jezdili na svátky. Se strýcem neměli děti, o to větší bylo vždy přivítání. Teta byla vždycky upravená, v bílé zástěrce, prostě, jako ze starého filmu. V 70. letech jsem chodila na zámku do tanečních. Tenkrát byl zámek v dost špatném stavu a myslím, že ve špatném stavu byl ještě nějaký čas po revoluci. Teď, jak koukám, už je to něco jiného. Však jsem tam nebyla hodně let. Díky, za tvoje články. Měj se pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, potěšila jsi mě a napsala jsi hezkou vzpomínku. Mám tady na blogu více článků k Holešovu, tedy zámku a opravuje se to tam mnoho let, ale u konce ještě nejsou. Právě špatný stav zámku je příčinou dlouhých oprav. Po revoluci to vlastní město a prostory zámku jsou hodně využívány k různým akcím.
      Děkuji a jsem ráda, že Ti článek asi zlepšil náladu. ☺

      Vymazat

Toulky českou minulostí

Slovensko: Megoňky - kamenné gule

  Pokud je možnost, ráda navštívím Slovensko. Megoňky jsou na druhé straně Jablunkovského průsmyku . Možná jste o tom už slyšeli. "Loka...