Vítejte na mém blogu, přeji příjemnou pohodu a úspěšný den :-)

sobota 19. února 2022

Krkovička v těstíčku

 


Dnešní recept  není složitý, ale musíme začít s přípravou o den dříve, protože maso budeme nakládat a potřebujeme, aby přes noc v chladničce odleželo.

Suroviny (na 4 porce):

- 4 plátky vepřové krkovice (může být i s kostí)
- 3 stroužky česneku, který utřeme
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého pepře
- 2 lžíce solamylu
- 2 vejce
- 1 lžička magi
- 1 lžička worcesteru
- 1 lžička sójové omáčky
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- tuk nebo olej na smažení - my tedy doma smažíme na sádle

Postup:

  1. Nejprve si připravíme těstíčko na naložení krkovice. V hlubokém talíři vidličkou rozšleháme vajíčka a přidáme všechny ostatní ingredience.
  2. Plátky krkovice mírně (ale opravdu jen mírně!) naklepneme a obalíme v připraveném těstíčku, poté dáme do nádoby. Když nám trocha těstíčka zbyde, nalijeme ho nahoru na obalené maso a nádobu můžeme přikrýt.
  3. Necháme přes noc v lednici odležet.
  4. Druhý den osmažíme na tuku nebo oleji.

Jako přílohu podáváme brambory. 

zdroj: ostrava.rozhlas.cz

12 komentářů:

  1. Určitě vyzkoušim, ja jsem dělala kapra v těstíčku😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, kapr je nejlepší ten, co bydlí ve chlívku, má 4 nožičky a dělá chro-chro ☺ ☺ ☺.

      Vymazat
  2. Hani, myslím, že tohle "těstíčko" mám napsané a před lety jsem v něm naložené kotlety dělala docela často. Teď už dlouho ne, smaženým doma šetřím :o)
    Děkuji za připomenutí, posílám pozdravy. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás také smažené pokrmy už tak neletí, příčinou jsem já, jednak kvůli žlučníku, ale jíme trochu dietněji. Ovšem kotleta je výborné maso a dá se připravit i jinak.
      Děkuji a také moje pozdravy směřují tam k vám... ☺

      Vymazat
  3. Na smažení v oleji nejsem,snad jenom koblihy,ale dostala jsem od dcery horkovzdušnou fritézu a zkoušela v ní řízky a další věci.Suprová věc.Vyzkouším i tuto krkovice.
    Hani,měj hezkou neděli.Nechodím na blog každý den,ale i starší příspěvky jsem si četla večer na mobilu.Ale s tím psaním je to u mě špatné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituš, já už ani ty koblihy nedělám, nám stačí dvě ☺. Tu horkovzdušnou fritézu koupil přítel a občas tam něco připraví, to je jeho parketa. Olej téměř nepoužíváme, to raději sádlo.
      Jituš, děkuji Ti za návštěvy na blogu, pokud máš problém s prsty při psaní, to chápu a držím palce, aby se to zase zlepšilo. ☺

      Vymazat
  4. Hani, tak to udělám, píšu si recept. Ať je zase změna. Jíme dost zdravě a občas si dát řízek nebo něco smaženého neuškodí. Dnes vařím česnečku a pstruha se šťouchanými brambory. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, souhlasím s tím, jak jsi to napsala. Je fajn, že jíte zdravě, já jsem k tomu také udělala krok, i když to nijak striktně nedodržuji. Česnečku občas uvaří přítel a pstruh s bramborem je také naše oblíbené jídlo. Kupujeme v Globusu v oddělení ryb a to nám chutná více, než ty mražené ryby. ☺

      Vymazat
  5. Něco podobného už jsem dělala. Mám ráda nakládané maso v těstíčku je velmi křehké a chutné. Už jsem ho ale dlouho nedělala. Zkusím . Já jsem většinou smažila na oleji, zkusím to tedy i jinak. Olej je strašně drahý. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, Maruško, že jsi něco podobného už jedla, a opravdu nakládané maso je lepší. Také to občas děláme. My olej moc nepoužíváme, smažím na něm např. květák, jinak my jsme spíše na sádlo.
      Děkuji a také přeji příjemné dny v tom zbytku února. ☺

      Vymazat
  6. Občas si takto maso nalozime,ale plátky a pečeme v troubě. Testicko stáhněte, rychle zatáhnout na pánvi s trochou omastku,vložit na pekáč, zalít testickem a péct.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zcela souhlasím, Marti. Upřímně musím říct, že nejsem milovníkem grilování, což jistě většina lidí "nepochopí", ale kvůli tomu, že mi moc to maso z grilu nechutná. Není nad dobře upečené a propečené maso z trouby, od doby, co mám elektrickou troubu, nemohu si to vynachválit. V poslední době občas připravujeme v horkovzdušné fritéze, ale maso ne, klasika je klasika. ☺

      Vymazat

Toulky českou minulostí

Toulky českou minulostí: 171. schůzka: Jan řečený z Husince

Jan Hus se dožil přibližně čtyřiceti pěti let, avšak o prvních dvou třetinách jeho života nedovedeme říct skoro nic věrohodného. Informací ...