Vítejte na mém blogu, přeji příjemnou pohodu a úspěšný den :-)

sobota 1. října 2022

Cuketové koblížky

 

Stejně jako v minulém týdnu i dnes saháme po cuketách. V kuchyni jsou neuvěřitelně variabilní.

Mladé plody cukety je možné využít i v syrové podobě, například v salátech. Dále se hodí do čalamád, omáček nebo polévek. A bát se nemusíme ani jejich smažení či pečení. Výborné je také cuketové zelí. Dnes jsem vybrala cukety na sladko. 

Cuketové koblížky

Co potřebujete?

  • 250 g oloupané cukety
  • 250 g tvarohu
  • 250 g hrubé mouky
  • 1  vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • hrst rozinek
  • hrst sušených brusinek
  • špetku soli
  • olej

na obalení:

  • moučkový cukr s půl lžičkou mleté skořice

Postup:

  1. Nastrouháme oloupanou cuketu a přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, dále tvaroh, vejce, sůl a vanilkový cukr.
  2. Do vymíchaného těsta nakonec přidáme ještě rozinky a brusinky.
  3. Lžící pak nabíráme těsto a vytváříme koblížky, které smažíme dozlatova.
  4. Po usmažení je ještě obalíme v cukru se skořicí. Zdroj: brno.rozhlas.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Toulky českou minulostí

Toulky českou minulostí: 202. schůzka: Praha, defenestrace pořadové číslo 1.

 „30. dne měsíce července Léta Páně 1419 purkmistr a někteří konšelé Nového Města s podrychtářem, nepřátelé přijímání z kalicha, od obecnéh...