Recept je jednoduchý a výsledek nadchne každého strávníka. Autorkou je cukrářka paní Petra Burianová, kterou možná znáte z televizního pořadu "Peče celá země".
Budete potřebovat
na těsto:
- 300 g hladké mouky
- 300 g moučkového cukru
- 500 g kefíru
- 2 lžičky sody
- 2 lžíce kakaa
- 1 vejce
- 100 g oleje
na polevu:
- 140 g moučkového cukru
- 80 g másla
- 2 lžičky kakaa
- 2 lžičky rumu nebo oblíbeného likéru
Postup si poslechněte v přiloženém audiu. Je to krátké a příprava jednoduchá. Zvládnou to upéct i větší děti.
Zdroj: brno.rozhlas.cz
Hani,děkuji za připomenutí.Buchtu jsem už dlouho nedělala.Akorát teď chleba s kefírem.
OdpovědětVymazatMěj hezký nedělní večer
Vím, Jituš, že pečeš hodně často, to já opravdu ne. Ale chleba s kefírem neznám, není to ten, jak se prodává u nás "podmáslový"? Občas ho koupíme v Globusu.
VymazatDěkuji a přeji příjemný nástup do nového týdne. ☺
Hani, kefírová buchta patří k mým oblíbeným.
OdpovědětVymazatJá dnes pekla "Vatikánský chléb štěstí". Před týdnem jsem dostala kvásek, týden jsem o něj pečovala a živila ho. Z jedné čtvrtiny jsem upekla, dvě čtvrtiny jsou už u nových majitelek a poslední doručím zítra.
Kefírové buchty se pečou už hodně dlouho, to vím. Je to i rychlé, v tom je výhoda.
VymazatAli, o Vatikánském chlebu štěstí jsem slyšela, ale nikdy jsem to nepekla. Přeji, ať to všem, kteří kvásek dostali, chutná. ☺
Hani, zdravím. Kefírovou buchtu peču taky, od paní Burianové mám knížku Cesta z těsta a mám ji ráda, knížku i paní Petru. Líbí se mi, jak se věnuje řemeslům a má velkou rodinu, to je mi blízké. Mějmse dobře, Lenka.
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Myslím, Lenko, že styl paní Buriánové je Ti dost blízký a určitě ta její kniha inspiruje spousty žen. Je dobře, že tehdy vyhrála zrovna ona.
VymazatDěkuji a přeji příjemný týden. ☺
Peču podobnou jen jiné dávkování a když není po ruce kefír, dám mléko.
OdpovědětVymazatJe to tak, těch receptů je hodně a jsou si podobné. Přece jen člověk má doma mléko v krabici, kefír se musí koupit, když je třeba. ☺
VymazatHani, tmavou kefírovku jsem dělala roky (recept bude velmi podobný, ne-li stejný), ale pak jsem objevila světlou, s meruňkovou marmeládou podle Ivety Fabešové, a tak peču tu.
OdpovědětVymazatProč zase neudělat změnu, děkuji za připomenutí.
Helena
Ano, Helenko, přidáním kakaa se získá tmavé těsto a těch variant je mnohem více. Hlavně, když chutnají.
VymazatDěkuji a přeji hezký pondělní večer.