Vítejte na mém blogu, přeji příjemnou pohodu a úspěšný den :-)

neděle 13. června 2021

Tajné životy Marilyn Monroe. Strhující biografie slavné hvězdy (POSLECH)

 

Jedna z nejslavnějších filmových hvězd 20. století, sex-symbol a idol mužů. Ve skutečnosti však rozháraná bytost s duší malého děvčátka, která zoufale toužila po dětech a troše hereckého uznání. Biografická kniha Anthonyho Summerse přináší řadu nových svědectví a rozkrývá i záhadné pozadí její tragické smrti. Četbu na pokračování uslyšíte do 28. 6.

Čte: Vasil Fridrich 

V 50. letech minulého století patřila Marilyn Monroe k největším filmovým hvězdám. Diváci ji zbožňovali, studia díky ní naplnila promítací sály, muži ji milovali a režiséry přiváděla k šílenství.

Hvězda s duší malého děvčátka

Za vším tím pozlátkem a maskou celosvětového sexsymbolu se však skrývala rozháraná bytost s duší malého děvčátka, která zoufale toužila po dětech a troše hereckého uznání. Cesta k úspěchu byla lemována řadou velkých obětí. Jaká ve skutečnosti byla ta žena, kterou dnes známe pod jménem Marilyn Monroe?

Osud této slavné herečce, která se narodila 1. června 1926, postavil do cesty hodně kotrmelců. Její život se podobal pohádce O ošklivém káčátku: dětství plné ústrků, matka se o ni nestarala, vyrůstala v pěstounských rodinách a v sirotčinci.

Poté se ale stala z nechtěného dítěte slavnou hvězdou, komediální herečkou, která pro film znamenala záruku úspěchu a také obdivovanou krasavicí. Na prvním konkurzu nemusela ani předvést nic z hereckého umění, měla si jen zapálit cigaretu a přejít k dekoraci. 

Zdroj: Č. rozhlas Dvojka 

6 komentářů:

  1. Hini článek jsem si ráda přečetla, ale na audio zatím nemám čas...tak se k nim vrátím později,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jari, když jsem zjistila, že ČRo tuto četbu na omezenou dobu zařadil, vložila jsem to na blog. Také budu poslouchat po částech. ☺

      Vymazat
  2. Hani,Marylin je zajímavá postava,vlastně mi je bylo vždy líto.Viděla jsem i četla o jejím životě dost,ale ráda se opět zaposlouchám.
    Měj hezký nový týden

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituš, ten poslech životopisu je asi k 95. výročí narození herečky, narodila se přesně 1. června 1926. Myslím, že díky slávě ve filmu se dostala z rodinných trablů, ale jak vidět, život jí to neprodloužilo...
      Měj se také pěkně, Jitko. ☺

      Vymazat
  3. Článek jsem si přečetla i když jsem o Marilyn Monroe ledacos četla.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím svou jmenovkyni ☺, článek je jen úvod k poslechu, ale je fakt, že o M. M. se toho už napsalo hodně.
      Přeji také hezký den ☺.

      Vymazat

Toulky českou minulostí

Toulky českou minulostí: 168. schůzka: Třetí vláda Václava IV.

  Z minulého dílu: Českého krále Václava máme zase na svobodě, a zdá se, že během svého druhého věznění měl přece jenom možnost přemýšlet, ...