Vítejte na mém blogu, přeji příjemnou pohodu a úspěšný den :-)

čtvrtek 5. srpna 2021

Automatický navlékač jehly u šicího stroje

 

Nabízí váš šicí stroj funkci automatického navlékání nitě do jehly? Tak to máte vyhráno, ale vést vrchní nit musíte umět. Záleží na zraku, moderní stroje navlékač mají a jistě tuto funkci dříve nebo později oceníte! 

Podívejte se na  videonávod, jak toto zařízení správně používat. Je to snadné, ale je třeba to nacvičit.

Vybrala jsem tři videa, prohlédněte a porovnejte se svým strojem. 


zdroj: YouTube

8 komentářů:

  1. Hani,to by se mi právě hodilo.Jenže jestli bych si s tím poradila.Protože prší,tak od rána šiju dceři do restaurace utěrky ze starých prostěradel,ubrusů a povlečení.A s mým třesem než navlíknu jehlu je to děs.Manžel se taky snaží,ale ten má zase moc velké ruce.
    Já mám šicí stroj už hodně let,ale dcera si ho koupila asi před dvěma lety a navlékač u něho také nemá.Šiju na něm,můj mi nějak zlobí.
    Ani jsem nevěděla,že to stroje mohou mít.Tak děkuji,že jsem zase chytřejší.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituš, dovedu si představit, jak tě to znervózňuje. U navlékání nitě do jehly zlobí buď ruce, muži mají větší nebo nezručnost, což Ty určitě nemáš. Hlavní je však zrak, aby na to člověk viděl. Jsem po oční operaci a už navléknu na první pokus. Mám starší stroj bez navlékače, ale přítel koupil stroj, kde je navlékač i automatická dírka.
      Přeji Ti, aby se ti šití dařilo a také přeji příjemné dny. ☺

      Vymazat
  2. Hani,navlékač nití do jehly u šicího stroje mám a je to dobrá pomůcka. Šiju hodně, mám dva šicí stroje - jeden starý, ale důkladný ještě po mamce, ten prošije úplně všechno a pak nový, který jsem si koupila před dvěma roky a ten má právě ten navlékač. Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je dobře, že Tvůj nový stroj má navlékač, ten starý jsem viděla na fotce u Tebe na blogu. Je pěkný, taková ozdoba domácnosti. Tyto stroje uměly jen rovný steh, ale byly spolehlivé.
      Leni, přeji, aby Ti oba stroje nadále sloužily a také se měj hezky. ☺

      Vymazat
  3. Hani navlékac na mém stroji Singer mám a využívám ho. Je to super, ale trvalo mi, než jsem se naučila nastavit jehlu do správné výšky, aby prošel přesně ouškem jehly. Navlékání je fajn, zvláště když se člověku klepou ruce, tak je navlékání usnadněné. Měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zrovna Singer asi před dvěma lety koupil přítel, také má navlékač a já chtěla automatickou dírku. Je pravda, kdo byl zvyklý na starý stroj, začátky na novém nejsou vždy radostné. Navlékač do jehly je dobrá vychytávka a doporučuji to. Také se měj pěkně. ☺

      Vymazat
  4. Tak, pro mě nic - můj stroj je letitý a navlékač nemá :o)
    Ale když jsem si přečetla jen titulek, úplně jsem uviděla pana Schmitzera a jeho zálibu obdarovávat svou ženu úžasnými vynálezy - Postřižiny jsou prostě nádherné...
    Haničko, měj hezký pátek. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, nebuď smutná, že Tvůj stroj navlékač nemá. Můj taky ne a jsou situace, kdy raději šiju na svém letitém, než na novém přítelově stroji. Hlavně na to dobře vidět. To přirovnání s Postřižinami je výstižné, za to máš dnes 10 bodů ☺ ☺ ☺.
      I Tobě, Helenko, přeji úspěšný a veselý pátek. ☺

      Vymazat

Toulky českou minulostí

Toulky českou minulostí: 168. schůzka: Třetí vláda Václava IV.

  Z minulého dílu: Českého krále Václava máme zase na svobodě, a zdá se, že během svého druhého věznění měl přece jenom možnost přemýšlet, ...