I leták Globusu může být inspirací. Pravidelně kupujeme některé osvědčené produkty z jejich pekárny. Pořádají poučné akce pro veřejnost, např. o výživě, posledně byla ukázka, jak vytvořit adventní věnec.
Tvarohový dort je sice uveden jako vánoční, ale dá se udělat kdykoliv. Ozdobení přizpůsobíme účelu a perníčky se mohou upéct i jiných tvarů. Jen musíte mít rádi tvaroh. Napadlo mě, že kdo nemá v oblibě perníčky (znám takové), upeče si podobné tvary z lineckého těsta. Je to o nápadu. 🙇
Příprava: 80 minut, středně obtížné, cca 12 porcí.
Vánoční tvarohový dort
Na těsto:
4 ks bílek
8 PL (polévkových lžic) cukr
4 ks žloutek
2 PL olej
4 PL polohrubá mouka
1 PL Holandské kakao
Na krém:
200g máslo změklé
200g moučkový cukr
1 balíček Vanilkový cukr
1 kávová lžička perníkového koření
750g tvaroh tučný
180 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smetafix (ztužovač šlehačky)
Na ozdobení:
1 balení Perníčky Dr. Oetker
25g máslo změklé
3-4 lžičky tekutý med
2 ks vejce
Zdobení bílé dr. Oetker, tubičky nebo se dá zdobit sáčkem
Na polevu:
90 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Poleva de Luxe extra tmavá dr. Oetker
Doba pečení těsta: asi 30 minut, perníčků asi 10 min.
Elektrická trouba 180°C, Horkovzdušná trouba 160°C.
Rozklikněte do původní velikosti.





Žádné komentáře:
Okomentovat